Powiat leżajski

A A A
Drukuj Mapa strony
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Licznik odwiedzin: 3 121 324
 
 

Ogłoszenia

03-11-2017

Wtorki z JPK - bezpłatne szkolenia dla podatników

Naczelnik Urzędu Skarbowego w Leżajsku  serdecznie zaprasza na bezpłatne szkolenia dotyczące Jednolitego Pliku Kontrolnego (JPK_VAT). Szkolenia skierowane są w szczególności do mikroprzedsiębiorców, którzy od stycznia 2018 r. dołączą do grona podatników objętych obowiązkiem wysyłania JPK_VAT.

 

Szkolenia prowadzone będą w każdy wtorek listopada: 7, 14, 21, i 28  o godzinie 9:00 w pokoju nr. 17  Urzędu Skarbowego w Leżajsku.

 

W związku z ograniczoną liczbą miejsc, osoby zainteresowane udziałem w szkoleniach, powinny dokonać rezerwacji na jeden z czterech wskazanych wyżej terminów, pod numerem telefonu 17 240 68 00 lub osobiście w Urzędzie Skarbowym w Leżajsku w pokoju nr. 15.

 

Celem powyższych szkoleń będzie przybliżenie tematyki przekazywania ewidencji zakupum i sprzedaży w postaci elektronicznej (JPK_VAT). W Polsce Jednolity Plik Kontrolny wprowadzany jest stopniowo, objął już przedsiębiorców dużych, średnich i małych, a od 1 stycznia 2018 r. zostanie rozszerzony również na mikroprzedsiebiorców.

Mikroprzedsiębiorca objęty obowiązkiem JPK_VAT to firma składająca deklaracje VAT-7 lub VAT-7K, zatrudniająca do 10 osób i osiągająca obrót roczny do 2 milionów euro, w tym jednoosobowe działalności gospodarcze.
 

Ministerstwo Finansów na stronie www.jpk.mf.gov.pl udostępniło Aplikację Klient JPK, która ułatwia podatnikom bezkosztowe generowanie i wysyłanie plików JPK. Mikroprzedsiębiorcy już teraz mogą testować elektroniczne składanie JPK_VAT za październik, listopad i grudzień 2017 r. używając tej aplikacji.

Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w organizowanych dla Państwa szkoleniach.

 

Źródło: Urząd Skarbowy w Leżajsku

Zamieścił: Rafał Cisło, Wydział PW

 

 
 

Wyszukiwarka

 
Ideo realizacja:
CMS Edito Powered by:
Starostwo Powiatowe w Leżajsku
ul. Kopernika 8
37-300 Leżajsk
tel.: 017 240 45 00
fax: 017 240 45 09
e-mail:
Informacja o cookies