Powiat leżajski

A A A
Drukuj Mapa strony
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Licznik odwiedzin: 3 612 712
 
 

Kultura

09-03-2017

Ruszają zgłoszenia do MAJDANÓWKI 2017

Regulamin XXV Jubileuszowych Ogólnopolskich Spotkań Skrzypków Grających Muzykę Ludową  „Maj-Danówka - 2017” w Nowej Sarzynie
 

SPOTKANIE - KONKURS odbędzie się  03.05.2017 r. (środa) o godzinie 16:00 w Ośrodku Kultury w Nowej Sarzynie, ul. 1 Maja 1.
Celem spotkania jest zaprezentowanie autentycznych melodii ludowych przygotowanych przez uczestników biorących udział w tym konkursie.
Uczestnicy wykonują dwie dowolne melodie o tematyce ludowej tak, jak w karcie zgłoszenia, oraz jeden utwór o tematyce dowolnej. Czas wykonania  tych trzech melodii nie może przekraczać 8 minut. Komisja powołana przez organizatorów, nagradzając najlepszych skrzypków weźmie pod uwagę:
 

  • sposób i poziom wykonania
  • stylowość i brzmienie instrumentu
  • dobór repertuaru.

 
W przerwach przesłuchań wystąpią zespoły folklorystyczne.
Dla najlepszych wykonawców zostaną przyznane nagrody, zaś dla wszystkich uczestników tego konkursu organizatorzy przewidują pamiątkowe dyplomy, a także  niespodzianki.


Uczestnicy przyjeżdżają na koszt własny lub instytucji delegującej. Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek oraz noclegi dla uczestników przyjeżdżających z odległych stron.
 
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 20 kwietnia 2017 r.
 
Po zakończeniu Spotkania organizatorzy zaplanowali krótki wspólny koncert melodii ludowych w wykonaniu wszystkich uczestników „Maj-Danówki - 2017”.
 
Jeśli byłoby to możliwe, prosimy uczestników o wystąpienie w strojach regionalnych.
 
Zgłoszenia kandydatów należy kierować na adres:
 
Stowarzyszenie Folklorystyczne
 
"MAJDANIARZE"
37-310 Nowa Sarzyna
ul. Azalii Pontyjskiej 9
tel. kom.  602 842778
 
 
Miejsce spotkania: Ośrodek Kultury w Nowej Sarzynie

 

Do pobrania:

 
 

Wyszukiwarka

 
Ideo realizacja:
CMS Edito Powered by:
Starostwo Powiatowe w Leżajsku
ul. Kopernika 8
37-300 Leżajsk
tel.: 017 240 45 00
fax: 017 240 45 09
e-mail:
Informacja o cookies